Hovedseksjon

Byrådsbesøk på Bjørnholt vgs

Byråd for utdanning

Onsdag 08.11.23 hadde Bjørholt videregående besøk av ny byråd for utdanning, Julie Remen Midtgarden. Midtgarden har bakgrunn som generalsekretær i Unge Høyre, og har de siste årene arbeidet i ulike PR-byrå. I samtale med elevene sier hun at tok byrådsjobben fordi hun er opptatt av elevrettigheter og  fordi hun har lyst til at alle elever skal oppleve at utdanning gir dem like muligheter.

Med seg hadde hun de nyutnevnte byrådssekretærene Hassan Nawaz og André Almås Christiansen, kommunaldirektør Hege Sevatdal og spesialrådgiver Øyvind Bjerkestrand. Konstituert direktør i Utdanningsetaten i Oslo, Marianne Mette Stenberg, deltok også på besøket, sammen med avdelingsdirektør for videregående, Nils-Tore Sagen Mosvold.

Sammen var vi innom en klasse i sosialkunnskap som hadde forberedt spørsmål til den nye byråden. Elevene lurte blant annet på om det er mulig å gjøre noe med fraværsgrensen, og de var opptatt av at fritt skolevalg for dem betyr at alle elever skal komme inn på det programmet de ønsker. 

Etterpå besøkte vi dronefag, der byråden og byrådssekretær fikk prøve seg som piloter i flysimulatoren. Byråden avslørte at hun som ung hadde en drøm om å bli jagerpilot, men etter runden i simulatoren fikk hun bekreftet at hun har valgt riktig yrke. 

Vi gikk videre til Rådhusplassen, der de besøkende fikk hilse på OT-koordinator, en rådgiver og en miljøarbeIder på skolen. De snakket om viktigheten av å være tilgjengelig for alle elevene og av å være ulike fagpersoner som samarbeider om komplekse elevsaker.

Vi avsluttet skolebesøket med en samtale med elevrådsleder Abeeha Anwar. Hun startet på Bjørnholt fordi hun ønsket å gå på en IB-skole. Når hun i dag er elev på VG3 studiespesialiserende, så skyldes det at hun ble så glad i klassen sin i løpet av VG1 at hun ikke ønsket å bytte linje. Hun gav byråden klar beskjed om at den viktigste grunnen til å trives på Bjørnholt er den dette oppfølgingen av lærere og alle de ulike fagpersonene som jobber i elevtjensten. Hun etterlyser flere aktiviteter for ungdommer, i og utenfor skoletiden.

Vi takker for besøket og ønsker alle hjertelig velkomne tilbake til Bjørnholt!