Hovedseksjon

Sterke stemmer på Bjørnholt vgs

Oslo World Ung
Det har vært psykisk helseuke på Bjørnholt vgs og vi har jobbet med selvivaretakelse og hva vi kan gjøre for å være lære- og arbeidsforberedt. Psykisk helse handler om mer enn det. Det handler også om hvilke historier vi forteller om oss selv og hvordan vi opplever at andre ser på oss. Torsdag 12.10. løftet vi blikket og VG2 og VG3 ble kjent med tre sterke stemmer gjennom Oslo Wold UNG.
 
Arthur Xavier Wonder Samma, er en 23 år gammel transmann fra Bergen, som bor i Oslo. Han tar en bachelor i cyber security, samtidig som han jobber i barnehage. Han fortalte om trans representasjon blant minoriteter og sin personlige erfaring med å stå frem. 
 
Priyangika Samanthie jobber som skribent, foredragsholder og aktivist. På NRK kan du se dokumentaren «Veien hjem», som er en fremstilling av hennes erfaringer med det å være adoptert og det hun kaller «romantisert immigrasjon». 
Mustafa Hasan besøkte Bjørnholt vgs i mars i år, da han deltok på Kulturdagen sammen med Rohat. Denne torsdagen var han tilbake for å snakke om flyktningsaken og erfaringen han fikk da han besøkte familien sin i Palestina for første gang på fem år.   
 
Arrangementet ble ledet av Oslo World UNG.