BJØRNHOLT OPERASJON KENYA

bok6

Happy Day Junior School er en skole som ligger på utkanten av Nairobi, Kenya. Skolen har totalt 50 elver delt i fem klasser (babyclass, nursery, pre-unit, 1.klasse og 2.klasser) og elevene bor i nærområde og lever i fattige kår. Happy Day har åpnet i januar 2010 og ble startet av to norske damer. En av dem er vår egen rådgiver på skolen Annelene Rør og den andre er Christin Reinbakk, og med støtte av familie og venner har de klart å holde skolen gående.

Vi på Bjørnholt startet vårt samarbeid med Happy Day fra skoleåret 2016/2017 og har siden samlet inn penger ved hjelp av kakesalg, arbeidsdag og salg av gjenstander kjøpt i Kenya. Pengene vi har samlet inn går hovedsakelig til drift av skolen, og vi er glade for å ha kunne øke lønnen til lærerne på skolen. Vi sendte nylig rektor og rådgiver Annelene sammen med fem elever fra skolen ned til Nairobi til å besøke skolen. Da de kom tilbake ble turen beskrevet som følgende:

"Kenyaturen har vært en helt fantastisk tur som vi er helt sykt takknemlige for. Fra å bli kjent med vertsfamiliene våre til å leke og bli kjent med barna på skolen til å også dra på safari og bli kjent med den nydelige hovedstaden Nairobi.  Det var 10 hektiske og fullpakkede dager i Nairobi som ikke kunne blitt mer perfekt. Vi som reiste fikk virkelig et innblikk i hvor fattige mennesker kan være på den andre siden av jorden og hvor mye de pengene vi samler inn har å si for disse barna."

Når gjengen kom tilbake var de med på å holde en kick-off på skolen for å engasjere elevene til å skaffe så mye penger som mulig til Happy Day, og vi fikk inn mye, men dette var kun nok til driften av skolen. På Happy Day så vi en stor mangel på livsviktige vaksiner for barna. Og vi vil derfor starte et helseprogram hvor pengene vil gå til viktige vaksiner slik at vi ikke mister flere barn til disse sykdommene.

Om du vil være med på støtte vår aksjon så kan du gi penger på følgende måter:

Bank: Betales inn på B-OK kontoen
1503 89 90559
VIPPS: trykk “Betal” søk opp “Bjørnholt Videregående skole- Bjørnholt Operasjon Kenya”

Besøk Happy Day Junior school bloggen: http://happydayjuniorschool.blogspot.no/

-----------

Fredag 9.mars blir skoledagen byttet ut med Bjørnholt videregående skoles egen solidaritetsaksjon: Bjørnholt operasjon Kenya (B-OK)

Denne dagen er inspirert av Operasjon Dagsverk (OD) og pengene vi får inn går til Happy Day Junior School i Kenya

9.mars vil vi at elevene på Bjørnholt vgs skal bruke dagen på å tjene inn penger til B-OK.

Dersom du ikke allerede har eller får en arbeidsgiver kan du gjøre andre ting som du kan tjene på:

- Husvask

- Loppemarked

- Bakevaresalg

- Gateunderholdning

Mulighetene er mange, det er bare fantasien som setter

grenser for hvordan man kan tjene penger.

Vi setter 400 kr som minstepris. Dette betyr ikke at dere må streve med å tjene opptil denne summen, hvis du ikke får en arbeidsgiver. Alle bidrag går til en god sak og blir satt stor pris på.

Pengene du får eller arbeidsgiver betaler for din arbeidskraft kan enten:

Bank:
betales inn på B-OK kontoen
1503 89 90559

VIPPS:

trykk “Betal” søk opp
“Bjørnholt Videregående skole- Bjørnholt Operasjon Kenya”
(Husk stor bokstav)

Faktura:
Arbeidsgiver kan få faktura.
Gi beskjed til klassekontakten

dersom du trenger faktura.

Kontant:
vil du levere kontant, må du levere disse pengene mandag 12. mars mellom 09.00-12.00 i den gule containeren.

Uansett innbetalingsmetode må du huske å skrive ditt eget navn og klasse i merknadsfeltet.

Vær med å bidra til en god sak 09.03.2018
Hilsen B-OK gruppa!